Urodynamica voor Gevorderden

Course Details

11/21/2019

10:00 AM UTC

Enschede, The Netherlands

Add to Calendar 11/21/2019 10:00 AM 11/21/2019 3:30 PM America/Chicago Urodynamica voor Gevorderden <p>In samenwerking met Dr. D.A.W. Janssen van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen, organiseert Laborie dit jaar weer de cursus &#39;Urodynamica voor gevorderden&#39;.</p> <p>Donderdag 21 november 2019</p> <p>LABORIE Trainingscentrum, Enschede, The Netherlands</p> <h3>Doel van de cursus</h3> <p>De deelnemers hebben na afloop van de cursus hun kennis grondig verdiept en verbreed op het gebied van urodynamische onderzoeken, de interpretatie ervan en de plaats van het urodynamisch onderzoek binnen de uro-gynaecologische diagnostiek. Hierdoor zijn de deelnemers beter in staat kwalitatief goede onderzoeken uit te voeren.</p> <h3>Doelgroep van de cursus</h3> <p>Verpleegkundigen met ervaring in het uitvoeren van urodynamische onderzoeken, die hun kennis grondig willen verdiepen en verbreden; andere geïnteresseerden voor wie deze cursus nuttig zou kunnen zijn.</p> <h3>Opzet van de cursus</h3> <p>Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een eigen patiëntcasus inbrengen (bij voorkeur van tevoren, digitaal) welke plenair gepresenteerd en besproken zal worden. Tijdens de cursus zal ook aandacht worden gegeven aan verschillen in onderzoeksprotocol. Het is aan te bevelen van te voren het eigen protocol te vergelijken met het protocol van het UMC St. Radboud (welke van tevoren toegestuurd zal worden).</p> <h3>Highlights</h3> <ul> <li>Curve interpretatie</li> <li>Onderzoeksprotocollen</li> <li>Het urodynamisch onderzoek: een opfrissing, verdieping en verbreding</li> <li>Nieuwe ontwikkelingen in de urodynamica</li> </ul> <h3>Cursusleider</h3> <p>Dick A.W. Janssen, MD PhD<br /> Radboud UMC, Afdeling Urologie,<br /> Arts-onderzoeker Urologie,<br /> Professionele aandachtsgebieden:<br /> Functionele Urologie en Blaasfysiologie</p> <h3>Kosten</h3> <p>&euro; 235,- (excl. BTW) per persoon&nbsp;(inclusief lunch en cursusmateriaal)</p> <h3>Meer informatie</h3> <p>Vanwege het interactieve karakter is het maximum aantal deelnemers van de cursus gesteld op 12. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving.</p> <p>Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LABORIE per telefoon&nbsp;+31 53 480 3700 of e-mail&nbsp;<a href="mailto:education@laborie.com?subject=Cursus%20Urodynamica%20voor%20Gevorderden,%2021%20november%202019">education@laborie.com</a>.</p> Enschede, The Netherlands

About The Presenter

Dr. Dick Janssen,

Radboudumc Nijmegen, The Netherlands

Share This Course

Urodynamica voor Gevorderden

In samenwerking met Dr. D.A.W. Janssen van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen, organiseert Laborie dit jaar weer de cursus 'Urodynamica voor gevorderden'.

Donderdag 21 november 2019

LABORIE Trainingscentrum, Enschede, The Netherlands

Doel van de cursus

De deelnemers hebben na afloop van de cursus hun kennis grondig verdiept en verbreed op het gebied van urodynamische onderzoeken, de interpretatie ervan en de plaats van het urodynamisch onderzoek binnen de uro-gynaecologische diagnostiek. Hierdoor zijn de deelnemers beter in staat kwalitatief goede onderzoeken uit te voeren.

Doelgroep van de cursus

Verpleegkundigen met ervaring in het uitvoeren van urodynamische onderzoeken, die hun kennis grondig willen verdiepen en verbreden; andere geïnteresseerden voor wie deze cursus nuttig zou kunnen zijn.

Opzet van de cursus

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een eigen patiëntcasus inbrengen (bij voorkeur van tevoren, digitaal) welke plenair gepresenteerd en besproken zal worden. Tijdens de cursus zal ook aandacht worden gegeven aan verschillen in onderzoeksprotocol. Het is aan te bevelen van te voren het eigen protocol te vergelijken met het protocol van het UMC St. Radboud (welke van tevoren toegestuurd zal worden).

Highlights

  • Curve interpretatie
  • Onderzoeksprotocollen
  • Het urodynamisch onderzoek: een opfrissing, verdieping en verbreding
  • Nieuwe ontwikkelingen in de urodynamica

Cursusleider

Dick A.W. Janssen, MD PhD
Radboud UMC, Afdeling Urologie,
Arts-onderzoeker Urologie,
Professionele aandachtsgebieden:
Functionele Urologie en Blaasfysiologie

Kosten

€ 235,- (excl. BTW) per persoon (inclusief lunch en cursusmateriaal)

Meer informatie

Vanwege het interactieve karakter is het maximum aantal deelnemers van de cursus gesteld op 12. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LABORIE per telefoon +31 53 480 3700 of e-mail education@laborie.com.

Course Materials

Location

Enschede, The Netherlands
Laborie Training Center
Colosseum 25
Enschede, 7521 PV The Netherlands

Get Directions